”Det var ligesom i gamle dage, hvor man hjalp hinanden.”

Ib, 59 år, har boet i Blokland i 9 år

Det glemmer jeg aldrig. Jeg havde lige fået min hund, Knut, og så fik jeg lungebetændelse. Men jeg havde ikke nogen til at passe ham. Så jeg bar ham op og ned, for han måtte ikke gå på trapper, fordi han var en hvalp. Men han vejede stadig 20-25 kilo. Jeg slæbte mig afsted, og jeg var så dårlig. Der boede en tyrkisk familie i opgangen, de fandt ud af, at jeg var syg, og så kom de sgu ned med mad til mig. Det var ligesom i gamle dage, hvor man hjalp hinanden.

Jeg har fået nogle ret gode venner her. Det kan man ikke erstatte. Vi har jo for eksempel en masse hundevenner. Der er kommet en lille schæferhvalp. Sådan en lille uldtot. Knut skal bare lige hen og snuse, og så går han igen. Og så er der en mops, og vi bliver viklet ind i dens snor hver gang. Og så har vi Nova. Det er Knuts kæreste. Men vi snakker med mange, også nede fra parcelhuskvarteret. De tager os en gang i mellem med ud i Hareskoven en tur.

Du skal jo ikke to kilometer, så er du ude på landet. Der er Store Vejleå, og så er der det store bjerg hernede, store grønne områder. Og på den anden side af Roskildevejen, der ligger Tikanten, hvor jeg har en nyttehave. Vi har også udendørsarealerne i Blokland, og jeg nyder at være ude her. Jeg har den lille have her. I år har jeg mest blomster, fordi min ekskone er syg, så jeg vil gerne kunne plukke lidt blomster til hende. Vi har også grill og stenovn, men jeg synes ikke, danskerne er så gode til at bruge det endnu, det ville jeg ønske, at de var. Jeg tror måske, det er for åbent herude.

Jeg flyttede til Blokland, fordi jeg blev skilt. Jeg var rundt i alle kommunerne for at høre, om der var et eller andet, jeg kunne bo i, for jeg var jo ikke skrevet op til noget. Jeg havde jo ikke lige regnet med, at jeg skulle skilles, og så røg jeg oven i købet ned med flaget psykisk. Men så kom jeg her til Albertslund og kunne få en lejlighed med det samme. Inden jeg flyttede til Blokland, havde jeg ellers hørt lidt om, at det var et udflytterkvarter. Og det var værre, end jeg troede. Der foregik en del herude i starten. De unge har simpelthen lavet så meget ballade. Det er de heldigvis stoppet med, der er ikke noget nu. Men jeg ville ønske, der var lidt mere for de unge og for børnene for eksempel et cykelværksted eller at de kunne bygge deres egen legeplads – noget der var deres. I det hele taget kunne jeg godt tænke mig at vi alle begravede vores fordomme, levede sammen og hjalp hinanden.

Fælleshuset er godt. Det ville være rart, hvis vi kunne bruge det endnu mere. Jeg er selv med i fiskeklubben, og der har været nogle gode sammenkomster. For eksempel var der en rigtig god fest med sådan noget gammelt 50’er-60’er-musik. Det var sgu alle tiders. Der var virkelig god stemning. Der var der var folk fra alle kulturer med, og der var dans og det hele. Det var skide sjovt.

Kontakt afdelingsbestyrelsen

Du kan kontakte afdelingsbestyrelsen her.


Kontakt ejendomskontoret

Du kan kontakte ejendomskontoret her.

Fejlmelding TV-Pakker

Servicepartner: YouSee
70 70 40 40
Man-fre: 8:00 - 20:00
Weekend og helligdage: 10:00 - 20:00

Fejlmelding Bredbånd og Telefoni

Servicepartner: DANSK KABEL TV - support
43 32 47 00
Man-fre: 9:00 - 20:00
Weekend og helligdage: 10:00 - 16:00